Kay Smits vertrekt aan einde seizoen bij SC Magdeburg

Kay Smits verlaat zijn club SC Magdeburg in de zomer van 2023 © Orange Pictures
Handballer Kay Smits heeft besloten zijn eigen pad te kiezen en de Duitse topclub SC Magdeburg aan het einde van het handbalseizoen te verlaten.
Hij heeft daarvoor gekozen ondanks de wensen van de Duitsers om het contract, dat in de zomer van 2023 afloopt, met de rechteropbouw speler te verlengen.

Speeltijd

Op de website van zijn club legt de international uit Geleen zijn keuze uit: "Het is niet makkelijk, Ik heb hier prijzen gepakt, maar ik ben 25 jaar. Dan wil en moet je meer spelen. In de wetenschap dat ik met Omar Ingi Magnusson één van de beste spelers ter wereld op mijn positie een enorme concurrent heb, ga ik verder kijken."

Oranje

De IJslander werd afgelopen jaar in de Bundesliga de topschutter van de competitie en Smits denkt ook vooruit richting zijn interlandloopbaan. "Ook met het oog op Oranje moet ik meer speelminuten krijgen bij mijn club. Dat heeft ook meegespeeld in mijn keuze om Magdeburg na dit seizoen te verlaten."

Geruchten

De clubleiding spreekt van een dappere keuze van Smits om de knoop nu al door te hakken. Waar zijn toekomst ligt, weet Smits op dit moment nog niet. Volgens de Noord-Duitse nieuwssite shz.de gaat de Oranje-international tekenen bij SG Flensburg-Handewitt.