VVV-Venlo werkt achterstand tegen De Graafschap weg en wint

Thijme Verheijen viert zijn doelpunt. © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft ook de tweede wedstrijd van de competitie gewonnen. De Venlonaren maakten na een vroege achterstand tegen De Graafschap in de slotfase van de eerste helft gelijk en wonnen in Doetinchem met 1-2 door een treffer van Sven Braken vanaf de penaltystip.
VVV trof in Doetinchem in De Graafschap een tegenstander die snel het verschil wilde maken. De Venlonaren kwamen goed weg toen Giovanni Korte langs doelman Lukáš Zima wilde gaan, onderuit ging maar de scheidsrechter de actie geen strafschop waard vond.

Fout genadeloos afgestraft

De Venlonaren kwamen in de beginfase nauwelijks van de eigen helft en werden door de thuisploeg onder druk gezet. Zij moesten alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen, maar een fout van Sem Dirks werd door Camiel Neghli na ruim een kwartier genadeloos afgestraft. Hij schoot de bal in de rechterhoek binnen. Een paar minuten later voorkwam de Venlose goalie een grotere achterstand door een kanonskogel van Danzell Gravenberch te keren.

Verheijen schuift bal in het doel: 1-1

VVV-Venlo had niet veel in te brengen tegen De Graafschap, creëerde nauwelijks kansen en deed alle moeite het tempo uit de wedstrijd te halen. Zima en de paal brachten redding. In de slotfase van de eerste helft kwam VVV wat beter in de wedstrijd en dat leverde zeven minuten voor rust de gelijkmaker op toen Thijme Verheijen een één-tweetje met Sven Braken de bal onder doelman Hidde Jurjus in het doel schoof.

Braken scoort vanaf de stip

VVV begon met veel elan aan de tweede helft. Nick Venema kreeg al direct een tweetal kansen, maar zijn schoten op doel werden door Hidde Jurjus gekeerd. Tien minuten na de hervatting kwamen de Venlonaren met 1-2 voor toen Sven Braken de bal vanaf de stip tegen de touwen schoot nadat Kees de Boer in de zestien gevloerd was.
De Graafschap zette VVV na die treffer onder druk, maar Lukáš Zima stond zijn mannetje en voorkwam de gelijkmaker door een poeier van Gravenberch met zijn vingertoppen over het doel te tikken en een schot van Hamza Bouihrouchane te keren. Een kopbal van invaller Devin Haen ging net naast het doel van de Venlose sluitpost.

Billen knijpen

Het was billen knijpen voor VVV-Venlo en zijn supporters, maar de mannen van trainer Rick Kruys hielden ook in blessuretijd stand en wonnen ook de tweede wedstrijd van de competitie. Met zes punten behoort VVV-Venlo tot de koplopers van de Keuken Kampioen Divisie.