Roda JC wint dankzij kolderieke penalty

Roda JC in actie tegen Jong Ajax © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
Roda JC heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In eigen huis versloegen de Kerkradenaren Jong Ajax met 1-0 na een zeer boeiend duel.
De openingstreffer van de wedstrijd kan nog wel eens viraal gaan op het internet.

Roda krijgt penalty cadeau

Niet vanwege de manier hoe Dylan Vente de bal erin schoot voor de 1-0. Maar wel vanwege de wijze hoe de penalty tot stand kwam. Nadat een schot van Bryan Limbombe eenvoudig werd tegengehouden door doelman Sten Kremers, rolde deze de bal naar Kik Pierie. Op de een of andere manier dacht Pierie dat het spel stil lag voor een doeltrap en daarom pakte hij tot ieders verbazing de bal op om deze klaar te leggen voor een spelhervatting. Scheidsrechter Clay Ruperti had geen andere keuze dan een strafschop aan Roda JC te geven.

Spannende wedstrijd zonder velddoelpunten

Net als de eerdere confrontaties tussen de twee ploegen, was deze wedstrijd opnieuw aantrekkelijk te noemen. Al bij de rust kon het een klein wonder genoemd worden dat het nog steeds 0-0 was. In die eerste helft was Roda doelman Rody de Boer één van de uitblinkers. Hij hield zijn team een aantal keren op de been met cruciale reddingen.
Dylan Vente word gefeliciteerd na zijn benutte penalty © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Roda JC moet nog efficiënter worden

Net als vorige week tegen FC Dordrecht lukte het Roda JC niet om de vele kansen om te zetten in doelpunten. Ondanks dat heeft Roda wel het maximale resultaat weten te behalen in de eerste twee wedstrijden. Zodra de voorhoede het vizier op scherp weet te krijgen, kan Roda met veel vertrouwen de komende confrontaties tegemoet zien. Aanvaller Jamie Yayi Mpie maakte daarbij ook een goede indruk nadat hij de duizelige Xian Emmers moest vervangen. Hij wist als enige te scoren, maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Ook in het vervolg van de wedstrijd waren er gevaarlijke momenten via bijvoorbeeld Yayi Mpie, die dit voorjaar zijn eerste profcontract tekende bij Roda JC.

Bouchouari op weg naar Frankrijk

Kort voordat de bal rolde in Kerkrade was er belangrijk transfernieuws bij Roda JC. Benjamin Bouchouari ontbrak in de selectie omdat hij bezig is met het afronden van een overstap. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde L'Equipe gaat Bouchouari tekenen bij Saint Etienne, dat vorig seizoen degradeerde uit de Ligue 1 in Frankrijk.
Volgende week vrijdag speelt Roda de volgende uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.