Van Bommel blijft winnen: playoffs Conference League bereikt

Antwerp-coach Mark van Bommel zag zijn ploeg snel het heft in handen nemen tegen Lilleström. © Orange Pictures
Het Royal Antwerp FC van coach Mark van Bommel heeft zich geplaatst voor de laatste voorronde voor de UEFA Europa Conference League, de playoffs.
In de derde - en dus voorlaatste - voorronde rekende Antwerp definitief af met het Noorse Lilleström.

2-0

Vorige week hadden de Meerssense coach en Antwerp zichzelf al een prima uitgangspositie verschaft door met 3-1 te winnen in de voorstad van Oslo. Donderdag was de return in het Antwerpse Bosuilstadion en ook dat duel werd gewonnen: Anthony Valencia zorgde al vroeg voor 1-0, halverwege de tweede helft knikte Birger Verstraete de Antwerpse 2-0 tegen de touwen.

Basaksehir

Daarmee was het verzet van de Noren definitief gebroken. Van Bommel kon nog enkele spelers rust geven en zag dat 2-0 na 94 minuten de eindstand was. Antwerp stuit in het laatste tweeluik voor het hoofdtoernooi op het Turkse Istanbul Basaksehir. Volgende week donderdag is de heenwedstrijd, een week later de return.

Zegereeks

De resultaten van Antwerp zijn sinds het aantreden van Van Bommel uitstekend. In de Conference League-voorrondes werd eerder al FC Drita uit Kosovo geklopt, nu is met Lilleström ook de volgende horde genomen. Daarnaast won Antwerp in de Belgische competitie al haar duels tot dusver: met negen punten uit drie duels is het de trotse koploper.