VVV mikt na geslaagde start ook op bevestiging buitenshuis

VVV-coach Rick Kruys. © Orange Pictures
In speelronde twee van de Keuken Kampioen Divisie wacht VVV-Venlo een van de lastigste affiches van het seizoen: de ploeg speelt op de Vijverberg tegen De Graafschap.
In meerdere opzichten een sterke tegenstander, vindt ook VVV-coach Rick Kruys. "Ze staan fysiek zeker hun mannetje, maar het is al met al sowieso een heel goede ploeg."

Meetmoment

Maar ook van VVV wordt een en ander verwacht, zeker na de klinkende 3-0 overwinning op Almere City in de eerste speelronde. Kruys blijft er nuchter onder. "Onze missie, het halen van de playoffs, is ongewijzigd. Maar zo'n eerste wedstrijd is wel een meetmoment. Ik ben behoorlijk tevreden over wat ik gezien heb."

Bevestiging

Het is voor de oefenmeester, die een heel andere speelwijze dan zijn voorganger Jos Luhukay implementeert, wel een prettige bevestiging dat die aanpak aanslaat. "Al vond ik dat het in een deel van de wedstrijd aan de bal een stuk beter kon." Kruys is benieuwd of VVV in het uitduel in Doetinchem zich op een soortgelijke manier kan presenteren.

Thuispubliek

"De druk van het vijandig thuispubliek is een factor die er nu bij komt kijken", zegt de coach. "Voor De Graafschap is het ook het eerste thuisduel. Zij willen iets laten zien. We zullen vanuit een strakke organisatie moeten spelen."

Geen Dekker

Dat doet Kruys met een zo goed als complete spelersgroep. Alleen Tristan Dekker ontbreekt bij de Venlonaren. Hij herstelt nog van een zware blessure, maar staat wel op het trainingsveld.

Live

De wedstrijd De Graafschap - VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. De wedstrijd is net als Roda JC - Jong Ajax live te volgen via L1 Radio.