Opties nemen toe bij Roda JC in aanloop naar Jong Ajax-thuis

Niek Vossebelt zet een tackle in. © Orange Pictures
Na een geslaagde seizoensopener tegen FC Dordrecht (0-2 winst) wacht Roda JC tegen Jong Ajax waarschijnlijk een pittigere opdracht.
Vrijdagavond (20:00 uur) gaat de bal rollen in het Parkstad Limburg Stadion, de arena waar Roda in het afgelopen jaar is uitgegroeid tot een haast onklopbare ploeg.

Ongeslagen

Van de laatste 14 officiële duels in eigen stadion verloor Roda geen enkele keer in reguliere speeltijd; alleen Excelsior wist de ploeg van Jurgen Streppel af te troeven, in de play-offs na een verlenging. En tegen Jong Ajax verloor Roda überhaupt nog nooit in eigen huis: tweemaal werd er gewonnen, tweemaal eindigde de ontmoeting in een gelijkspel.

'We weten het niet'

Of het een voordeel voor Roda is dat de ploeg vroeg in het seizoen tegen de Ajax-beloften speelt, weet coach Streppel niet. "Je weet nog steeds niet met wie ze komen, dat maakt het lastig om in te schatten. Wij kunnen beter naar onszelf kijken." Jong Ajax opende de Keuken Kampioen Divisie maandag met een gelijkspel tegen Telstar.

Verschil

Roda kende weinig problemen met Dordrecht, mede door de geringe tegenstand van de Schapenkoppen. Tegen Jong Ajax verwacht Streppel een heel ander duel. "Er worden andere dingen gevraagd. De 4-3-3 van Ajax verschilt verdedigend én aanvallend behoorlijk ten opzichte van de 5-2-3 die Dordrecht speelde. Maar het belangrijkste is, en dat is altijd zo, dat wij goed aan de bal moeten zijn. Dan is de kans kleiner dat je in de problemen komt."

Vossebelt en Douglas terug

Bij de Kerkradenaren maken middenvelder Niek Vossebelt én linksback Terrence Douglas - vorig seizoen nog speler van Jong Ajax - hun opwachting in de wedstrijdselectie. Zij ontbraken allebei in Dordrecht; Vossebelt vanwege een blessure waar hij inmiddels van hersteld is, Douglas had nog een schorsing staan. Arjen van der Heide ontbreekt vrijdag. De vleugelaanvaller kampt met een lichte kwetsuur.

Live

De wedstrijd Roda JC-Jong Ajax begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.