Drinkpauzes ingelast in profvoetbal dit weekend

Deze MVV-speler drinkt een verfrissende slok. © Orange Pictures
Bij de wedstrijden in het betaald voetbal worden komend weekend drinkpauzes gehouden. De KNVB adviseert dat beide helften halverwege, rond de 23ste en 68ste minuut, worden onderbroken om af te koelen.
De bond heeft daartoe besloten vanwege de hittegolf. Komend weekend worden temperaturen van boven de 30 graden Celsius verwacht.
Roda JC Kerkrade speelt vrijdag thuis tegen Jong Ajax, VVV-Venlo gaat op bezoek bij De Graafschap. Fortuna Sittard speelt zondag uit tegen FC Twente en MVV ontvangt maandag thuis NAC.

Tropisch

De internationale richtlijn voor UEFA-competities schrijft voor dat er tijdens de wedstrijd alleen drinkmomenten toegestaan zijn tijdens blessurebehandelingen, maar in dit specifieke geval is besloten af te wijken van de internationale richtlijn", aldus de KNVB. "Volgens de weersverwachtingen krijgen we dit weekend tropische temperaturen. Het is voor spelers, stafleden en (assistent)scheidsrechters daarom van belang voldoende te blijven drinken.

Afspraken

De voetbalbond heeft de scheidsrechters betaald voetbal verzocht om komend weekend, voorafgaand aan de wedstrijd, met beide teams duidelijke afspraken te maken over extra drinkpauzes.