Pitlane: Vijf vragen tijdens de vakantie van Verstappen

Sem Caelen en Xavier Maassen in de Pitlane-studio. © Danique Daemen (L1)
Kampioenschapsleider Max Verstappen geniet nog twee weekjes van zijn zomervakantie voordat hij het Formule 1-seizoen hervat met de Grand Prix van België.
L1's autosportprogramma Pitlane maakt de voorlopige balans op: wat is in de races tot dusver opgevallen, en wat ligt er tot het eind van het seizoen nog in het verschiet?

Regels

Aan de hand van vijf kernvragen wordt terug- en vooruitgeblikt op het Formule 1-circus in 2022. Zo laat huisanalist Xavier Maassen zijn licht schijnen op het effect van het reglement dat aan het begin van dit kalenderjaar werd ingevoerd, en licht hij onder meer toe bij welke races na de zomerstop vuurwerk verwacht mag worden.

Spa en Zandvoort

Het Formule 1-seizoen wordt op 28 augustus hervat op het circuit van Spa-Francorchamps. In het daaropvolgend weekend komt Verstappen opnieuw in actie, dan tijdens de Dutch Grand Prix op Zandvoort. Gezien zijn huidige voorsprong van 80 punten weet Verstappen nu al dat hij bij beide races als WK-leider aan de start zal staan.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1, waarin je wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.