Talentvolle Limburgse judoka's beginnen aan WK

Afbeelding ter illustratie © iStock
Het Nederlands judoteam onder de 21 jaar begint woensdag aan de wereldkampioenschappen in Ecuador. Van de vijf geselecteerde judoka's komen er twee uit Limburg, Jules Blom en Lieke Derks.
Maastrichtenaar Jules Blom komt uit in de klasse boven de 100 kilogram en de 19-jarige Lieke Derks uit Belfeld zal judoën in de klasse tot 78 kilogram. Beiden maken hun debuut op het WK.

Ervaring

Kopvrouw van het Nederlands team is Joanne van Lieshout. Zij zal proberen haar wereldtitel te verdedigen die ze vorig jaar wist te behalen. Lieke Derks heeft al internationale ervaring. Zij pakte vorig jaar brons op het EK junioren. Jules Blom wist dit jaar al twee Europese wedstrijden op zijn naam te schrijven, zo won hij in het Franse Nanterre en in het Italiaanse Lignano.

Joni Geilen

In een leeftijdscategorie lager, tot 18 jaar, is Joni Geilen uit Maastricht geselecteerd voor het WK. Dit zal op 25 augustus beginnen in Sarajevo. De 17-jarige Geilen werd in juni nog een vijfde plek op het EK.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!