Valse start voor MVV: 3-1 nederlaag tegen Jong AZ

Jong AZ - MVV © Frank Kerbusch
MVV Maastricht is de competitie in de Keuken Kampioen Divisie slecht begonnen. De Maastrichtenaren verloren in Wijdewormer met 3-1 van Jong AZ. Bij rust was de stand met 1-1 in evenwicht.
De wedstrijd op het trainingscomplex van AZ was nog maar nauwelijks begonnen of de mannen van trainer Maurice Verberne keken al tegen een 1-0 achterstand aan. Maxim Dekker tikte de bal uit een hoekschop in het doel van Romain Matthys.

Terugspeelbal levert doelpunt op

MVV moest direct de aanval zoeken en tegelijkertijd voorkomen dat een counterend Jong AZ de de voorsprong kon uitbreiden. Een schot van Souleyman Allouch werd door Matthys onschadelijk gemaakt. De Maastrichtenaren hadden nog geen kans gehad toen de stand weer gelijk was. Verdediger Misha Engel speelde de bal terug en de bal verdween in het doel van Jong AZ. Doelman Westerveld stond erbij, keek ernaar, maar greep niet in: 1-1.
De twee teams deden niet voor elkaar onder, kregen wat kansjes en MVV had alle geluk van de wereld dat een lage voorzet niet kon worden ingetikt en Matteo Waem in de rebound een schot van Nick Twisk op de rand van de zestien kraakte. Enkele minuten voor rust kostte het de MVV-goalie de nodige moeite om een schot van Robin Lathouwers in de korte hoek te keren.

MVV weer op achterstand

Kort na het begin van de tweede helft liet doelman Sem Westerveld MVV een diepe voorzet van Nicky Souren los, maar er was geen Maastrichtenaar in de buurt om de bal binnen te tikken.
Even later kon Tim Zeegers voorkomen dat een loeihard schot van Mexx Meerdink in het Maastrichtse doel belandde. Het was uitstel van executie, want de volgende Alkmaarse aanval werd door Meerdink met een treffer afgerond: 2-1.

Ruben van Bommel debuteert

Na een uur spelen maakte 'nieuweling' Koen Kostons plaats voor Ruben van Bommel, die onder het toeziend oog van opa Bert van Marwijk en pa Mark van Bommel zijn debuut in het betaald voetbal maakte. De Jong-AZ defensie kon maar net voorkomen dat een voorzet van de vleugelaanvaller bij Orhan Dzepar landde en deze voor gevaar zorgde. Vervolgens moest Westerveld alle zeilen bijzetten om een schot van Ruben van Bommel uit het doel te tikken.

Spannend slot

Een kwartier voor tijd kon doelman Matthys verhinderen dat de wedstrijd in het slot viel toen Iman Griffith alleen voor de MVV-goalie verscheen en de bal van dichtbij tegen zijn benen schoot. Aan de overkant kon een verdediger van Jong AZ maar net de gelijkmaker voorkomen door de bal na een solo van Matteo Waem van de lijn te halen.
In de slotfase kwam Jong AZ op 3-1 toen Soulyman Allouch met een uithaal van de rand van de zestien in de bovenhoek schoot. Aan die stand konden de Maastrichtenaren niets meer veranderen. Ze moesten zonder punten de terugreis aanvaarden.