Oud-speler Davy Heymans terug bij MVV, nu als trainer

Davy Heymans, jeugdcoördinator MVV Maastricht © MVV Maastricht
Davy Heymans speelde negen seizoenen bij MVV Maastricht en keert nu terug als trainer bij de MVV Academy. De Belg wordt coördinator van de teams onder de 16 en 14 jaar. Daarnaast wordt hij hoofdtrainer van de talenten onder de 16 jaar.
De 44-jarige Heymans vertrok in 2004 bij MVV. Vervolgens speelde hij in België onder andere bij KVSK United, Verbroedering Geel en Patro Eijsden.

Visie

Als trainer deed hij ervaring op bij Sint Truiden, Beerschot en SK Tongeren. Met Heymans haalt MVV dus een oude bekende terug naar de Geusselt. De Belg laat in een persbericht weten blij te zijn met zijn stap. “MVV heeft precies de visie over jeugd, die mij ook voorstaat. Want MVV heeft in mijn eigen carrière ook zodanig geïnvesteerd dat ik vanuit de A-jeugd uiteindelijk naar het eerste team heb kunnen doorgroeien.”

Jeugdopleiding

Heymans heeft de jeugd al aan het werk gezien. “Ik moet zeggen, er zitten veel goede spelers tussen. Aan ons de taak om ze door te ontwikkelen en door te laten groeien.” Onlangs presenteerde de Maastrichtse club een beleidsvisie waarin de eigen jeugdopleiding een grote rol gaat spelen. Dit gaat de club doen met hulp van een Amerikaanse investeerder die 24 van de 100 aandelen overnam.