'Aardige gozer' Yilmaz scoort eerste doelpunt voor Fortuna

Burak Yilmaz scoort zijn eerste doelpunt voor Fortuna Sittard © Niels van Renen
De sterspeler van Fortuna Sittard, Burak Yilmaz, speelde zaterdag 25 minuten in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Ajax. Hij gaf zijn debuut extra glans door met een mooie vrije trap de aansluitingstreffer (2-3) op het bord te zetten.
"Het is gewoon een hele aardige, bescheiden gozer", zegt aanvoerder Mats Seuntjens over de Turkse Yilmaz.

Verlies

Landskampioen Ajax won in Sittard moeizaam van Fortuna met 2-3. De Sittardse club kwam wel nog brutaal op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Paul Gladon maar kon de voorsprong in de tweede helft niet volhouden toen Ajax twee goede wissels doorvoerde.

Pasveer baalt

Davy Klaassen, de maker van de 1-1 voor Ajax, liet voor de camera's van ESPN weten onder de indruk te zijn van Yilmaz. "Ik denk dat ze heel blij mogen zijn dat hij hier speelt, het is gewoon een hele goede speler." Ajax-doelman Remco Pasveer baalde van de aansluitingstreffer van Yilmaz. "Hij schiet 'm goed binnen, maar toch baal ik daarvan. Ik wist van tevoren dat dit een kwaliteit is van hem."

Applaus dochters

Het grootste applaus kreeg Yilmaz in het uitverkochte stadion van zijn twee dochters en zijn vrouw, die enthousiast opsprongen toen Yilmaz zijn eerste doelpunt voor Fortuna maakte.
Trainer Sjors Ultee was na afloop ook heel tevreden over zijn verdediging. "Dat is wel het grootste verschil met vorige jaren, toen verloren we bijvoorbeeld met 0-5. We zijn nu gelijkwaardiger, we hebben echt als mannen gespeeld. We zijn niet geknakt." Hij prees Yilmaz. "We hebben nu met Yilmaz en Cordoba mensen die echt iets kunnen forceren in een wedstrijd."

Twee spitsen

Doelpuntenmaker Paul Gladon is blij met het niveau dat Fortuna heeft gehaald. Wat hem betreft zet trainer Ultee voortaan twee spitsen in het veld. "In mijn optiek mag je ons allebei vanaf het begin opstellen. Het lijkt me heel mooi om samen met hem te spelen. We gaan het zien, ik probeer gewoon mijn goals te maken. We kunnen veel leren van Yilmaz, als hij fit is kunnen we veel plezier hebben van hem."