Buitenlands podium tijdens Ironman Maastricht

Stockfoto © iStock
De 34-jarige Belg Lukas Bosmans is de opvolger van Youri Keulen uit Spaubeek die vorig jaar de Ironman 70.3 in Maastricht won. Tweede in de mannenwedstrijd werd de Belgische Tom Defoort en het brons ging naar de Duitser Jannik Stoll.
Triatleet Bosmans uit het Belgische Keerbergen kwam in het Stadspark over de finish in een tijd van 4 uur en 28 seconden. Marlene de Boer won de wedstrijd bij de vrouwen. De Enschedese snelde op de halve triatlon naar een tijd van 4:26:17 uur.

Inhaalrace

Bosmans moest flink aan de bak toen hij het water uitkwam. Hij lag na het zwemonderdeel op de 23ste plek. Dit maakte hij bijna goed tijdens het onderdeel fietsen, dat hij afsloot met de tweede plek. Zijn beste onderdeel moest toen nog komen. Tijdens het rennen liep hij de andere atleten voorbij en kwam ruim vier minuten eerder dan de nummer twee over de finish.
Jisk Hoogervorst was met een vijfde plaats de beste Nederlander van de dag. Hij finishte in 4:12:58.

Vrouwen

Marlene de Boer begon goed aan haar race en kwam als tweede uit de Maas met 22 seconden achterstand op Ilona Eversdijk. Dit maakte De Boer al snel goed tijdens het fietsen. Die voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Ze won de race met bijna tien minuten voorsprong op nummer twee Ilona Eversdijk. Het brons ging naar Sophie van der Most.
Zondag staat de hele afstand op het programma. Atleten moeten dan 3,86 km zwemmen, 180,2 km wielrennen en 42,195 km rennen.