Roda JC opent seizoen sterk met eenvoudige overwinning

Roda JC wint van FC Dordrecht. © Twitter Roda JC
Roda JC heeft geen steek laten vallen in de seizoensopening in Dordrecht. Het werd een probleemloze 0-2 overwinning voor de Kerkradenaren.
Beide doelpunten vielen voor het rustsignaal en kwamen op naam van Bryan Limbombe en Guus Joppen.

Dominantie van Roda

Als er één punt van kritiek benoemd kan worden, dan is het dat Roda slechts twee keer tot scoren wist te komen. Want dankzij het energieke en dominante spel wisten de Kerkadenaren genoeg kansen te creëren, maar konden ze het overwicht niet in cijfers uitdrukken. Vanuit het perspectief van Dordrecht was er enkel gevaar via een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. Na een uur spelen was de angel wel uit de wedstrijd en kon Roda het laatste half uur de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

Vijf wijzigingen

In de basiself van Roda JC waren vijf wijzigingen ten opzichte van het vorig seizoen. Het meest opvallend daarbij was de verdedigende linie waarvan enkel Guus Joppen het vorig seizoen al voor Roda speelde. Maar ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders zoals Patrick Pflücke, zag het spel tegen FC Dordrecht er zeker niet onwennig uit. De spelwijze van het team van Streppel had nog steeds dezelfde overtuiging en dreiging zoals het vorig seizoen grotendeels getoond werd.

Adel verplicht

De Keuken Kampioen Divisie kent dit jaar een moordende concurrentie als het gaat om de play-off plekken. Roda JC heeft als hoofddoel om voor het derde jaar op rij hieraan deel te nemen. Dan is het van groot belang om tegen laagvliegers als FC Dordrecht direct een positief resultaat te halen. Dat deed de vernieuwde ploeg van Jurgen Streppel dan ook met verve in de seizoensouverture.

Programma

De komende twee wedstrijden speelt Roda tegen Jong Ajax en FC Den Bosch. Daarna wacht de eerste play-off concurrent NAC Breda, gevolgd door de derby tegen MVV Maastricht op 4 september.