Winnende Max Verstappen overtreft zijn eigen verwachtingen

Een uitgekiende pitstopstrategie was zondag van grote waarde voor Max Verstappen. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft in de Grote Prijs van Hongarije zijn eigen verwachtingen overtroffen. Na een teleurstellende kwalificatie op zaterdag, waarin hij niet verder kwam dan de tiende plaats, hoopte de Limburger in de race in de buurt van het podium te komen. Het werd zelfs de winst.
"Wie had dit durven zeggen toen we vanochtend opstonden?" zei Verstappen. "Ik niet in ieder geval. Ik hoopte dicht bij het podium te kunnen komen. De omstandigheden waren heel tricky, maar we hadden een heel goede strategie met pitstops op het juiste moment. Ik kon met veel jongens in gevecht gaan op de baan. Ik heb veel lol gehad."

'Achterbanden opwarmen'

Verstappen maakte in de race over zeventig rondes één foutje, vlak nadat hij Charles Leclerc was gepasseerd. De Limburger raakte even de controle over zijn Red Bull-auto kwijt en spinde, maar na een ronde om z'n as (een '360') kon hij zonder schade de race vervolgen. "Dat was om de achterbanden een beetje op te warmen", zei Verstappen met een knipoog. "Gelukkig kwam het goed. Ook met een '360' kon ik deze race winnen. Dit was een van mijn mooiere overwinningen."

Zomerstop

Verstappen gaat met 80 punten voorsprong op Ferrari-coureur Charles Leclerc de zomerstop in. Over een maand wordt het seizoen hervat in België, gevolgd door de Dutch GP op Zandvoort. "We mogen niet klagen", zei Verstappen bij Viaplay over zijn royale marge aan kop van de WK-stand. "Maar ik ben wel iemand die meteen kijkt wat we nog beter kunnen doen. En dat zijn veel dingen. Daar gaan we het tijdens de vakantie over hebben. Hopelijk kunnen we het weer waarmaken als we terug zijn."
Teambaas Christian Horner van Red Bull zei dat Verstappen "fantastisch" had gereden. "Zelfs met een spin was hij 'on fire'. Twee zeges in twee weken is de perfecte manier om de zomerstop in te gaan", aldus Horner.