Mike Teunissen vierde in openingsrit Polen

Mike Teunissen © Orange Pictures
Mike Teunissen is in de openingsrit van de Ronde van Polen als vierde gefinisht. De renner van Jumbo-Visma trok na 218 kilometer in Lublin de sprint aan voor ploeggenoot Olav Kooij, die zegevierend over de streep kwam.
159 renners begonnen in Kielse aan de zevendaagse etappewedstrijd en kregen vijftig kilometer voor de finish één heuvel van de derde categorie voorgeschoteld.

Vijf renners aan de haal

Vijf renners, waaronder drie Polen, een Brit en een Noor, gingen al in de openingsfase aan de haal en sloegen een gat van zes minuten. Jumbo-Visma, Quick-Step Alpha Vinyl en Groupama-FDJ met Olav Kooij, Mark Cavendish en Arnaud Demare als favoriet voor de etappezege controleerden de koers. Dertig kilometer voor de streep had een vijftal nog maar een minuut voorsprong op het peloton. De Pool Malecki demarreerde uit de kopgroep en begon solo aan de laatste vijftien kilometer.

Ingerekend

Acht kilometer voor de finish werd Malecki ingerekend en begon de voorbereiding op de massasprint. Bahrain Victorious reed in die voorbereiding lang op kop, maar uiteindelijk nam Jumbo-Visma de boel over. De laatste kilometer liep bergop met 500 meter voor de streep een piek van 7%. Mike Teunissen lanceerde Olav Kooij, die de sprint won vóór Phil Bauhaus en Jordi Meeuws.

Achtste in klassement

Kooij vertrekt zondag in de tweede etappe van Chelm - Zamosc als leider. Mike Teunissen staat achtste in het klassement omdat andere renners in tussensprints bonificatieseconden pakten. Teunissen heeft tien seconden achterstand op Kooij.