Tegenvallende prestatie Frijns in Londense E-Prix

Frijns vliegt door een chicane in zijn Envision-bolide. © Envision Racing Team
Robin Frijns is in de eerste race van het Formule E-weekend in Londen als vijftiende geëindigd.De Maastrichtse coureur van Envision Racing was vanaf P10 van start gegaan, nestelde zich direct op de negende positie, maar verloor in de eindfase van de race meerdere plekken.
Frijns had in de kwalificatie voor de SABIC London E-Prix de vijfde tijd in zijn groep gereden en plaatste zich niet voor de strijd om de pole positie. Die positie eiste Jake Dennis van Avalanche Andretti voor zich op door Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne in de finale van de kwalificatie te snel af te zijn.

Attack mode

Frijns was een van de eerste coureurs die gebruik maakte van de attack mode. Dat leverde hem tijdelijk 13% meer vermogen op. Hij zakte van de negende plaats terug naar P10, maar won vervolgens twee plaatsen en zou die positie een tijdlang vasthouden. Zijn tweede attack mode leverde geen positie- verbetering op. Jake Dennis bleef aan leiding en ook in de posities achter hem veranderde lange tijd niets totdat Nick Cassidy, teamgenoot van Frijns, Sergio Sette Camara van de vierde plaats verdrong.

Frijns zakt terug

In de slotfase kon Frijns zijn plaats in de top 10 niet vasthouden. Hij viel steeds verder terug. Na 36 ronden kwam Dennis onbedreigd als eerste over de streep en moest de Maastrichtenaar zich met een teleurstellende vijftiende plaats tevreden stellen.
Frijns behaalde geen punten in de strijd om de wereldtitel, heeft 104 punten en zakt van de vijfde naar deze zesde plaats in de rangschikking. Stoffel Vandoorne gaat met 173 punten aan kop, Mitch Evans volgt met 26 punten achterstand op de Belg op de tweede plaats.