Roda JC sluit oefenfase met nederlaag af

Jurgen Streppel, trainer van Roda JC © Orange Pictures
Roda JC heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding op de competitie in de Keuken Kampioen Divisie verloren. Competitiegenoot De Graafschap won in een besloten oefenduel in Delden met 1-0 van de Kerkradenaren.
Het enige doelpunt viel tien minuten na rust. Eerder ging het team van Jurgen Streppel in een oefenduel tegen Go Ahead Eagles met 2-0 onderuit.

Kansen

De Kerkraadse formatie begon fel aan het duel en kreeg in de openingsfase drie kansen om te scoren, maar doelpunten bleven uit. Doelman Hidde Jurjus keerde een schot van Xian Emmers, een vrije trap van Bryan Limbombe belandde op de paal en vleugelspeler Mohamed Mallahi kreeg zijn voorzet niet voor het doel. Halverwege de eerste helft keerde Jurjus een kopbal van Mallahi. In de slotfase van de eerste helft probeerde Hicham Acheffay de bal in het lege Roda-doel te schieten, maar de bal ging hoog over.

Op achterstand

Acht minuten na rust kwamen de Kerkradenaren goed weg toen Camiel Neghli een voorzet ternauwernood miste. Een minuut later passeerde de Doetinchemse aanvaller doelman Rody de Boer en schoof de bal in het lege doel: 1-0.

Wissels

Roda JC probeerde daarna de achterstand weg te werken. Een voorzet van Limbombe was echter te hoog voor Dylan Vente en te scherp voor Mallahi. Even later gleed Limbombe uit voordat hij een afstandsschot van Xian Emmers kon oppakken. Coach Streppel wisselde na een uur spelen meerdere spelers, maar pas in de slotfase kregen de Kerkradenaren weer de kans om alsnog gelijk te komen. Emmers ontfutselde de bal in de zestien van de tegenstander, probeerde Jamie Yayi Mpie te bedienen, maar bereikte de spits niet. Het bleef 1-0 voor De Graafschap.

Competitiestart

Roda JC kan zich nu opmaken voor de start van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie. De Kerkradenaren spelen komende vrijdag uit tegen FC Dordrecht.