Tortelduifjes in de Tour: 'Zoveel tijd hebben we niet!'

Shirin van Anrooij bij de start van de Tour de France Femmes in Parijs. © Orange Pictures
In de Tour de France Femmes staat natuurlijk alles in het teken van het wielrennen, maar er is ook een klein beetje plaats voor de liefde.
Wielrenner Luuk Herben uit Eijsden staat onder contract bij de continentale ploeg ABLOC CT, zijn vriendin Shirin van Anrooij rijdt in het vrouwenpeloton voor Trek-Segafredo. Van Anrooij rijdt momenteel de Tour, met Herben als grootste supporter langs de route.

Blikvanger

Vrijdag werd Van Anrooij op een halve minuut achterstand ten opzichte van ritwinnares Marianne Vos 53ste in de etappe van Saint-Dié-des-Vosges naar Rosheim. In het algemeen klassement bezet ze de 32ste stek, maar in het jongerenklassement is de 20-jarige één van de blikvangers: daar staat ze vierde, ruim anderhalve minuut achter de draagster van de witte trui, Julia Borgström.

Vertrouwd

De Zeeuwse Van Anrooij rijdt vooral in dienst van de grotere namen binnen haar ploeg, met name de twee Italiaanse Elisa's Balsamo en Longo Borghini. Vrijdag was ze blij vriendlief na de finish weer even te zien. "Het is fijn dat een vertrouwd iemand je na de finish even ontvangt."

Dezelfde passie

En de 21-jarige Herben is op zijn beurt vanzelfsprekend heel gelukkig met 'zijn' Shirin. "Je kunt samen trainen, samen over het wielrennen praten, en je deelt dezelfde passie. Dat is gewoon top."