Video: Vos durfde niet te dromen, zenuwen bij Vollering

Marianne Vos op weg naar de winst in Rosheim. © Orange Pictures
Twee ritzeges, de gele trui om de schouders én de leiding in het puntenklassement in handen: voor Marianne Vos zijn de eerste zes dagen in de Tour de France Femmes een droom die uitkomt.
Sterker nog, Vos durfde vooraf niet te dromen over het scenario dat zich inmiddels voltrokken heeft. "Je wilt hier in je beste vorm verschijnen, maar dit was zelfs om over te dromen niet heel realistisch."

Sprint

Vos toonde vrijdag in een verraderlijke etappe met vijf hellingen haar klasse door in de massasprint iedereen haar hielen te laten zien. De 35-jarige kopvrouw van Jumbo-Visma denderde van kop af door tot aan de meet in de straten van Rosheim, waar Marta Bastianelli (UAE) en Lotte Kopecky van de Limburgse SD-Worx equipe respectievelijk tweede en derde werden.

Voorpret voor Vollering

Voor een ploeggenote van Kopecky, Demi Vollering, lijkt de komende dagen een hoofdrol weggelegd te zijn. In de rit van zaterdag is het niet de vraag of, maar wanneer ze gaat aanvallen, en de Tour de France Femmes eindigt zondag in Vollerings 'achtertuin'. Dat brengt voor de renster plezier, maar ook lichte zenuwen met zich mee.