Vos wint tweede rit in Tour, Parkhotel behoudt bolletjestrui

Marianne Vos in de gele trui op het podium © Orange Pictures
Marianne Vos heeft de zesde etappe van de Tour de France Femmes gewonnen. De geletruidrager was overtuigend de sterkste in de massasprint en boekte haar tweede zege in de Tour. Parkhotel Valkenburg gaat het slotweekend in met de bolletjestrui.
Femke Gerritse wist opnieuw de bolletjestrui te behouden. Eva van Agt uit Maastricht werd de beste Limburgse op de 57ste plaats. Quinty Schoens uit Stein eindigde op de 65ste plek, Pauliena Rooijakkers uit Venray werd 96ste en Sabrina Stultiens uit Meijel eindigde als 102e.

Overgangsetappe

De zesde etappe van de Tour de France Femmes was een overgangsetappe in de richting van Rosheim. Nadat het peloton de eerste tientallen kilometers gegroepeerd reed, ontstond er op 75 kilometer voor de finish een omvangrijke kopgroep van veertien rensters. Zij reden een voorsprong bij elkaar van ongeveer anderhalve minuut.

Valpartij

In de laatste 30 kilometer viel het peloton uit elkaar, mede door een valpartij van tweevoudig etappewinnaar Lorena Wiebes (Team DSM) en de Belgische Lotte Kopecky (SD Worx). Ook de kopgroep bleef niet meer samen in de slotfase en viel uit elkaar. Op tien kilometer van de streep bleef Marie Le Net als enige koploopster over, maar ook zij had geen kans ten opzichte van het jagende peloton.

Sprintgeweld

Daardoor werd het opnieuw een massasprint, maar zonder Wiebes die niet meer wist terug te keren na de valpartij. Kopecky zat er wel weer bij, maar ook zij kon niet op tegen het sprintgeweld van Marianne Vos die overtuigend won, voor Marta Bastianelli en Kopecky.

Klassement

In het algemeen klassement breidt Vos door de bonificatieseconden haar voorsprong uit. Ze heeft nu 30 seconden voorsprong op Silvia Persico en Katarzyna Niewiadoma. Eva van Agt is de beste Limburgse op de 37ste plaats.

Tour de Limbourg

Vrijdagavond wordt er in Tour de Limbourg teruggeblikt op de zesde etappe. Presentator Maurice de Heus en analist Vera Koedooder ontvangen zesvoudig wereldkampioen Keetie van Oosten-Hage en oud-wielrenner Patrick Strouken. De uitzending is om 18:00 uur, 19:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur te zien op L1 TV.