Pitlane: Regen een wens, rekenen een vloek voor Verstappen?

Pitlane blikt vooruit op de aankomende Formule 1-race. © L1
Nadat Max Verstappen en Red Bull in Frankrijk een dreun uitdeelden aan de concurrentie, arriveert de WK-leider dit weekend op een circuit waar hij nog nooit won.
Pitlane blikt vooruit op de Grand Prix van Hongarije, een race waarin regenval de afgelopen jaren meer dan eens een voor een chaos zorgde. Dat hoeft voor Verstappen echter geen slechte zaak te zijn, meent L1's Formule 1-analist Xavier Maassen.

Regenen en rekenen

De weercomputers rekenen zeker zaterdag en mogelijk ook zondag op regen op de Hungaroring. En over rekenen gesproken: daar moeten Verstappen en Red Bull voorzichtig mee zijn, vindt Maassen. Een calculerende mentaliteit waarbij (te) weinig risico wordt genomen ten opzichte van Ferrari is volgens hem een valkuil.

Kartbaan

In deze uitzending is er uiteraard aandacht voor het gevecht tussen Verstappen en Leclerc, maar ook voor de 'kartbaan' waar de Hungaroring aan doet denken. Daarnaast worden de woorden van de hoofdrolspelers en het aanstaande vertrek van Sebastian Vettel uit de Formule 1 besproken.

Live

De Grand Prix van Hongarije begint zondag om 15:00 uur. De race is rechtstreeks te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.