Dumoulin en Poels aan start Clásica San Sebastián

Tom Dumoulin samen met ploeggenoot Gijs Leemreize voor aanvang van de RSM Wealer Ronde Maastricht © Jean-Pierre Geussens
Tom Dumoulin en Wout Poels staan zaterdag aan de start van de Clásica San Sebastián, de Baskische wielerklassieker.
Met zijn deelname in San Sebastián begint voor Dumoulin een laatste reeks wedstrijden die de voorbereiding vormen op het WK tijdrijden. Poels rijdt zijn eerste koers sinds hij vader is geworden.

WK Tijdrijden

Dumoulin reed zijn laatste wedstrijd tijdens het NK op de weg, eind juni. Een paar dagen eerder werd hij tweede in zijn laatste NK tijdrijden. De Maastrichtenaar kondigde twee maanden geleden zijn afscheid aan als profwielrenner. Dumoulin wil nog een keer voor goud gaan tijdens het WK tijdrijden in september in Australië. In 2017 werd Dumoulin wereldkampioen tijdrijden in het Noorse Bergen. In voorbereiding op het WK begint hij met de Clásica San Sebastián. De verwachting is dat de renner van Jumbo-Visma in augustus in de Ronde van Denemarken en de eendagskoers Bretagne Classic-Quest-France rijdt.

Van Aert

Dumoulin zou in Spanje aanvankelijk rijden met Wout van Aert, maar de winnaar van de groene trui en drievoudig etappewinnaar in de Tour de France heeft last van een verkoudheid en krijgt daarom rust. De ploeg van Jumbo-Visma bestaat naast Dumoulin nu uit Gijs Leemreize, Robert Gesink, Timo Roosen, Lennard Hofstede, de Australiër Chris Harper en de Belg Tiesj Benoot, de enige van het zevental die ook in de Tour actief was.

Poels

Ook Wout Poels is zaterdag te zien op de Baskische wegen. Het is zijn eerste wedstrijd nadat hij op 28 juni vader is geworden van Casper Henk. Poels rijdt in San Sebastián samen met Matej Mohoric, Luis León Sánchez, Yukiya Arashiro, Santiago Buitrago, Gino Mäder en Hermann Pernsteiner. Daarna staat Poels aan de start van de Ronde van Burgos van 2 tot en met 6 augustus. De verwachting is dat Poels zich daarna gaat voorbereiden op de Ronde van Spanje, die op 19 augustus van start gaat in Nederland.