Matchfix-tenniscoach Wenders teleurgesteld over schorsing

Afbeelding ter illustratie © iStock
De Brunssumse tenniscoach Max Wenders is 'extreem teleurgesteld' in de beslissing van The International Tennis Integrity Agency (ITIA) hem een schorsing van twaalf jaar op te leggen wegens matchfixing.
Wenders reageerde via een verklaring op sociale media op de straf die hem is opgelegd. Wenders heeft volgens de ITIA 'meerdere aanklachten wegens matchfixing toegegeven' en zou hebben bekend dat hij bewijsmateriaal heeft vernietigd.

2018 en 2019

"Ik ben extreem teleurgesteld door de uitspraak. Verder wil ik melden dat het statement van de ITIA een aantal onnauwkeurigheden bevat. Ik heb hen gevraagd die te corrigeren. Hoewel ik, omdat de zaak nog loopt, verder geen commentaar kan geven, wil ik benadrukken dat ik niet gestraft ben voor het 'fixen' van wedstrijden. En dat de beslissing is gerelateerd aan toernooien die plaatsvonden in 2018 en 2019", schrijft Wenders.

Boete

De 26-jarige Wenders, die slechts twee internationale toernooien speelde, mag tot en met eind april 2033 niet deelnemen aan of coachen op officiële tennisevenementen die onder de bonden vallen. Hij moet bovendien een boete van 12.000 dollar, omgerekend zo'n 11.820 euro, betalen.
The International Tennis Integrity Agency is verantwoordelijk voor het waarborgen van de integriteit in het internationale tennis.