Aanvalslinie Roda zo goed als compleet met Van der Heide

Arjen van der Heide zet als speler van Heerenveen een dribbel in. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade gaat zich versterken met vleugelaanvaller Arjen van der Heide. Hij wordt losgeweekt bij SC Heerenveen.
Alleen de laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond, zo blijkt uit informatie waar L1 over beschikt.

Meerjarig contract

Linkspoot Van der Heide zet bij Roda zijn krabbel onder een meerjarige verbintenis. Naar verwachting bevestigt Roda JC de transfer in de komende dagen. Van der Heide beschikt bij Heerenveen nog over een doorlopend contract, maar Roda hoeft zeer waarschijnlijk geen transfersom voor de speler op tafel te leggen.

Talent

De nog jonge Van der Heide - hij wordt in november 21 - heeft bij Heerenveen toch al 40 Eredivisie-duels achter zijn naam staan. Scoren lukte hem nog niet, wel leverde hij drie assists. Hij gold de afgelopen jaren als toptalent in Friesland, maar het lukte niet die verwachtingen écht in te lossen. Het was uitgerekend huidige Roda-coach Jurgen Streppel die in zijn tijd als Heerenveen-coach Van der Heide als 15-jarige liet debuteren in de hoofdmacht, in een oefenduel.

Posities bezet

Met de komst van Van der Heide heeft Roda haar aanvalslinie zo goed als rond. Dylan Vente en Jamie Yayi Mpie zijn de opties in de spitspositie, terwijl de flanken door Van der Heide, Bryan Limbombe, Mohamed Mallahi en Mohamed Amissi bestreken worden, al lijkt Amissi op weg naar de uitgang. Verder zijn ook Xian Emmers en Phil Sieben nog alternatieven voor die posities.

De Graafschap en Dordrecht

De Kerkradenaren bivakkeren momenteel op een trainingskamp in het Overijsselse Delden. De week wordt daar zaterdag afgesloten met een oefenduel tegen competitiegenoot - en waarschijnlijk tevens concurrent - De Graafschap. Zondag reist de selectie terug naar Kerkrade. Over ruim een week, op vrijdag 5 augustus, begint Roda het Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.