MVV Maastricht is ongeslagen oefenstatus kwijt

MVV'er Mart Remans duelleert met een verdediger van KRC Genk U23. © Publiciteitvisie.nl
Een kleine twee weken voordat MVV Maastricht aan het nieuwe seizoen begint, is de eerste nederlaag in de voorbereiding een feit.
Het team van Maurice Verberne verloor woensdagavond in België van de beloften van KRC Genk: 3-2.

Terugknokken

Het leed werd door MVV vooral in de eerste helft geleden; bij rust keken de Sterrendragers tegen een duidelijke 3-0 achterstand aan op het trainingscomplex van de Genkse talentenfabriek. Na de pauze knokte MVV zich via treffers van Mikel Nuhaj en Jarne Streuckers nog terug tot 3-2.

Rood

De Belg Streuckers wordt door MVV geleend van Sint-Truiden, frappant genoeg de lokale rivaal van Genk. MVV-vleugelverdediger Leroy Labylle stuitte tegen Genk juist op de club waar hij de jeugdopleiding doorliep, maar Labylle haalde het eindsignaal niet: hij werd met rood van het veld gestuurd.

Eerste nederlaag

Het is voor het eerst in de aanloop naar het nieuwe seizoen dat MVV onderuit gaat. Tot dusver werd er gewonnen van VV Berg '28, VV Scharn, RKSV Heer en de beloften van Club Brugge én Standard Luik, en doelpuntloos gelijkgespeeld tegen SV Meerssen.

Club Luik

Zaterdag (18:30 uur) oefent MVV voor het laatst, in de eigen Geusselt tegen Club Luik. Die wedstrijd is rechtstreeks te volgen via een livestream op de Facebook-kanalen van L1 en 1Limburg. Op maandag 8 augustus openen de Maastrichtenaren het Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een uitduel tegen Jong AZ.