Verstappen over Hongaarse 'kartbaan': 'Niet onze sterkste'

Max Verstappen. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen is een liefhebber van de Hungaroring, maar vraagt zich hardop af of zijn Red Bull-bolide er dit weekend kan excelleren.
"Het is moeilijk te voorspellen hoe we dit weekend zullen presteren", zegt Verstappen op zijn eigen website. "Het is niet onze sterkste baan, maar ik ga natuurlijk voor een goed resultaat en we doen er als team alles aan om te winnen."

Nog nooit gewonnen

Verstappen zegt dat niet voor niets, want ook hij weet dat de Grand Prix van Hongarije een van de weinige op de F1-kalender is waar hij nog nooit won. Drie van de laatste vier races onder de rook van Boedapest werden door Mercedes-rijder Lewis Hamilton gewonnen. Vorig jaar kwam in een chaotische, verregende race, waarin Verstappen door Valtteri Bottas van de baan gekegeld werd, Esteban Ocon (Alpine) als de zeer verrassende winnaar bovendrijven.

Kartbaan

Die povere balans van Verstappen betekent niet dat de Limburger met tegenzin naar de Hungaroring afreist. "Het is een bijzonder circuit: ik vind het erg mooi om hier te rijden, omdat het een beetje lijkt op het rijden op een kartbaan. Het circuit heeft een erg technische tweede sector die ik leuk vind." Dat deel van de baan is behoorlijk krap en wie er niet het juiste ritme vindt, loopt er al snel veel tijdverlies op. Vandaar dat Verstappen de vergelijking met een kartbaan trekt.

Regen

De Red Bull-kopman weet dat zijn bolide vooral de slag wint op het topvermogen, en dat Ferrari juist regelmatig op de meer technische circuits - zoals de Hungaroring - een slag weet te slaan. Mogelijk zorgt het weer ervoor dat alles anders wordt: weercomputers voorspellen dit weekend veel regen. "Het zal interessant zijn om te zien hoe dat ons dit weekend beïnvloedt", aldus Verstappen.

Pitlane

Donderdag blikt L1's autosportprogramma Pitlane uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Hongarije. De uitzending is donderdag vanaf 17:00 uur te zien op YouTube en de online kanalen van L1 en 1Limburg.