Vaalsenaar Jim Slenter in Rotterdam op medaillejacht

Slenter traint in de Zuid-Limburgse heuvels. © L1
De Olympische Zomerspelen staan in 2024 pas weer op het programma, maar deze week werken in Rotterdam overheidsmedewerkers van over de hele wereld hun eigen variant af.
De tweejaarlijkse World Police and Fire Games verwelkomen sportief politie-, brandweer-, douane- en gevangenispersoneel; in totaal zo'n 10.000 atleten in 63 verschillende sportonderdelen. Jim Slenter uit Vaals is één van hen.

Kuip

De 26-jarige Slenter is onderdeel van een primeur, want voor het eerst wordt het evenement in Nederland gehouden. Vrijdag werden de sporters onthaald in de Rotterdamse Kuip voor een openingsceremonie en sinds zaterdag wordt er gestreden om het eremetaal. Slenter doet mee in de wegwedstrijd en het criterium bij het wielrennen, en staat aan de start bij het mountainbiken.

Kansen

De wegwedstrijd besloot de Vaalsenaar als zevende. Hoe reëel podiumklasseringen zijn in de twee resterende disciplines, vindt hij lastig in te schatten. "Het deelnemersveld bestaat uit sporters uit zóveel landen met zóveel verschillende voorbereidingen, dat dat moeilijk te zeggen is. Het is ook voor het eerst dat in deze samenstelling tegen elkaar geracet wordt."

Medailles

Slenter, zoon van tweevoudig paralympisch medaillewinnaar in het zitvolleybal Jolanda Slenter, hoopt in ieder geval de medailleoogst van zijn moeder te evenaren. "Ze is misschien wel mijn grootste fan en krijgt ook déjà vu's naar toen zij in de spotlights stond. Hoe dan ook: als ik kan zeggen dat ik alles gegeven heb en niets heb laten liggen, dan kijk ik tevreden terug."