Matchfixing: Brunssumse tenniscoach 12 jaar geschorst

Twaalf jaar lang is Wenders niet welkom op officiële tennisevenementen © Istock
De uit Brunssum afkomstige tenniscoach Max Wenders is voor twaalf jaar geschorst wegens matchfixing.
De 26-jarige Wenders heeft volgens The International Tennis Integrity Agency 'meerdere aanklachten wegens matchfixing toegegeven.' Ook heeft de coach bekend dat hij bewijsmateriaal heeft vernietigd.

Boete

Wenders mag tot en met eind april 2033 niet deelnemen aan of coachen op officiële tennisevenementen die onder de bonden vallen. Hij moet bovendien een boete van 12.000 dollar, omgerekend zo'n 11.820 euro, betalen.

Demi Schuurs

Wenders stond in het verleden ook dubbelspecialiste Demi Schuurs uit Nieuwstadt bij. De 28-jarige Schuurs is momenteel de nummer 18 van de wereld in het dubbelspel.

Bedreiging

"De KNLTB heeft kennisgenomen van de schorsing van een Nederlandse tenniscoach door de International Tennis Integrity Agency (ITIA). We zijn in contact met de ITIA en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zal opvolging geven aan de uitspraak", meldt de Nederlandse tennisbond.
"We zien matchfixing als een reële bedreiging voor de integriteit van de sport en de veiligheid van onze sporters. Het inlaten met matchfixing op wat voor manier dan ook gaat in tegen een eerlijke sportbeoefening en daarom zet de KNLTB zich al jarenlang actief in om matchfixing te bestrijden en de meldingsbereidheid te verhogen."

Integriteit

The International Tennis Integrity Agency is verantwoordelijk voor het waarborgen van de integriteit in het internationale tennis.