Lisa Müllenberg moet op zoek naar nieuwe wielerploeg

Lisa Müllenberg © L1 (Maurice Jessen)
Wielrenster Lisa Müllenberg moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe wielerploeg. Haar huidige ploeg, Team Andy Schleck - CP NVST - Immo Losch, wordt op het einde van het wielerseizoen opgeheven. De Luxemburgse teameigenaar Claude Losch stopt met zijn financiële bijdrage.
De Maastrichtse wielrenster was bezig aan haar tweede seizoen bij de Luxemburgse ploeg. De UCI-formatie heeft vanaf het ontstaan in het najaar van 2020 een bijzonder grote Limburgse inbreng.

Teammanager Tjarco Cuppens

De uit Hulsberg afkomstige Tjarco Cuppens is teammanager van de formatie die voor klassiekers of grote wedstrijden vaak afhankelijk was van een wildcard. Mede door de goede contacten van voormalig topwielrenner Andy Schleck kon Cuppens zijn rensters een mooi internationaal programma voorschotelen. Een uitnodiging voor de Tour de France Femmes, ondanks bemiddeling van Andy Schleck bij wedstrijdorganisator ASO, zat er echter niet in.

Tour Féminin International des Pyrénées

De ploeg van Cuppens gaat wel op 7 augustus van start in de sterk bezette Franse rittenkoers Tour Féminin International des Pyrénées. Mogelijk kunnen de rensters, waaronder Lisa Müllenberg eventueel, zich daar in de kijker bij andere ploegen rijden.
Naast Cuppens fungeerden de Limburgers Johan Kruijntjens en Glenn Crauwels als ploegleiders. Ook zij zullen op zoek moeten naar een plek in de ploegleiderswagen van een ander team.