Fortuna en VVV sluiten voorbereiding af met derby

Het Fortuna Sittard Stadion © Orange Pictures
Fortuna Sittard en VVV-Venlo spelen in de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen tegen elkaar.
De wedstrijd wordt zaterdagmiddag om 13:00 uur gespeeld in het stadion van Fortuna tijdens de fandag van de Sittardse club.

Geschikte tegenstander

Beide ploegen waren nog op zoek naar een geschikte tegenstander voor de laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen. In die zoektocht vonden de Limburgse clubs elkaar. De wedstrijd duurt 120 minuten in plaats van de gebruikelijke 90 minuten.

Herman Teeuwen Memorial

VVV moet de Herman Teeuwen Memorial voorlopig uitstellen. Die wedstrijd wordt normaal altijd gespeeld in het laatste weekend voor de start van de competitie.
VVV zegt al sinds februari op zoek te zijn naar een geschikte tegenstander, maar het vinden daarvan was erg lastig. Volgens VVV is veiligheid de grootste oorzaak waardoor wedstrijden niet kunnen worden goedgekeurd als tegenstander door de voetbalvierhoek, die bestaat uit de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie (OM), de regiopolitie en een betaaldvoetbalorganisatie (BVO). De Venlose club laat aan L1 weten dat onder meer Lazio Roma niet werd goedgekeurd als tegenstander.

Najaar

VVV mikt nu op het najaar om de wedstrijd alsnog te spelen. Door het WK voetbal in Qatar worden er in de maand december maar twee competitieronden afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie waardoor er ruimte is voor een oefenduel. VVV en Fortuna onderzoeken of het mogelijk is dat de Fortunezen in het najaar in Venlo de Herman Teeuwen Memorial komen spelen.