Renster Parkhotel Valkenburg gesprek van de dag in Tour

Mart Cavalli na haar valpartij © ANP
De eerste dagen voor Parkhotel Valkenburg in de Tour de France Femmes zijn memorabel geweest met het veroveren van de bolletjestrui.
Toch is er niet alleen maar positieve publiciteit rondom de Limburgse ploeg. De Australische Nicole Frain zorgde voor een valpartij van Marta Cavalli, waardoor zij de Tour verliet met schedelletsel. Vooral een interview wat Frain na afloop gaf deed veel stof opwaaien.

Volle snelheid

Het veelbesproken incident gebeurde maandag tijdens de tweede etappe van de Tour de France Femmes. Op 25 kilometer was er, niet voor het eerst tijdens de etappe, een valpartij. De Italiaanse Cavalli leek te ontsnappen aan de valpartij totdat Frain, die terug probeerde te komen na een valpartij, met volle snelheid Cavalli van achteren aanreed.

Interview

Cavalli moest opgeven, Frain bereikte wel de finish en kwam met een opvallend verhaal voor de camera van Eurosport. "Ik dacht een gaatje te zien. Ik kon er wel doorheen, dacht ik, maar dat bleek toch niet te kunnen. Ik heb de valpartij niet gemist." Een paar uur later liet Frain opnieuw van zich horen, op Instagram: "Ik heb geprobeerd de valpartij te vermijden, maar ik had geen kant om op te gaan. Natuurlijk was dit niet mijn intentie en het spijt me voor de rensters die erbij betrokken waren."
L1 sprak dinsdag voor de start van de derde etappe met teammanager Raymond Rol over de consternatie die is ontstaan rondom Frain: