Video: Ireen Wüst geniet in Limburg van schaatspensioen

Ireen Wüst © L1 (Bram Becks)
Ireen Wüst geniet volop van haar schaatspensioen. De Brabantse stopte dit jaar als topsporter en geniet nu van dingen die de afgelopen jaren niet konden. Zo was ze dit weekend in Limburg.
En tijdens dat weekendje Limburg was de zesvoudig Olympisch kampioene ook te gast in het L1-programma Tour de Limbourg.

Genieten

Na een prachtige topsportcarrière waarin Wüst onder meer 13 Olympische medailles won en zeven keer wereldkampioen allround werd, zette Wüst afgelopen maart een punt achter haar carrière. "Het gaat prima", zegt Wüst. "Ik ben lekker aan het genieten. De afgelopen 18 jaar werd er voor mij besloten wat ik moest doen op welke dag. Dat heeft nooit als werken gevoeld, maar ik vind het leuk om nu bijvoorbeeld een weekend naar Limburg te gaan."

Amstel Gold Race

Wüst reed dit weekend onder meer de finale van de Amstel Gold Race. "Daarin zitten de mooiste colletjes vind ik." Toch heeft Wüst nog wat ontwenningsverschijnselen. "Ik heb nog steeds in mijn hoofd dat ik bij de dopingautoriteit moet invullen waar ik ben, maar dat hoef ik niet meer."

Videoboodschap

Wüst werd in de uitzending ook nog verrast met een videoboodschap van een andere Nederlandse topsporter: Marianne Vos. Zij heeft veel lof voor de carrière van Wüst: