'Van Vleuten topfavoriete voor Tour de France Femmes'

Danny Nelissen © L1 (Bram Becks)
Oud-wielrenner en commentator Danny Nelissen ziet Annemiek van Vleuten als dé topfavoriete voor de Tour de France Femmes.
Zondag gaat de Tour de France voor vrouwen van start in Parijs.

Verraderlijke stukken

Nelissen geeft samen met Roxane Knetemann commentaar bij NOS Sport tijdens de vrouwenkoers. Over een topfavoriet hoeft hij niet lang na te denken. "Annemiek van Vleuten is dé favoriete. Het is voor haar de eerste zes dagen vooral opletten omdat er verraderlijke stukken in het parcours zitten en dan moet ze in het slotweekend (waarin twee bergetappes op het programma staan red.) toeslaan", zegt de geboren Sittardenaar in het L1-programma Tour de Limbourg.

Hoogtestage

Van Vleuten is na haar overwinning in de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen, weer op hoogtestage gegaan om zich voor te bereiden op de eerste Tour de France voor vrouwen in bijna 20 jaar. "Annemiek is de kampioene van de hoogtestage. Ze heeft met haar coach Louis Delahaije (geboren in Beek red.) een fantastische trainer. Delahaije weet exact wat Van Vleuten wel en niet moet doen. Ze rijdt op dit moment de beste waardes van de afgelopen jaren." Ook oud-renster Roxane Knetemann ziet de goede vorm van Van Vleuten. "In Luik-Bastenaken-Luik verbeterde ze haar eigen tijden op de klimmetjes, mét tegenwind."

Vollering

Naast Van Vleuten is er met Demi Vollering nog een Nederlandse favoriete voor de eindoverwinning. Vollering, die rijdt voor de Limburgse ploeg SD Worx, won dit jaar onder meer de Brabantse Pijl en de Ronde van het Baskenland. "Het zijn wel acht hele lastige ritten en Van Vleuten heeft in Italië laten zien wat ze kan. Maar Vollering heeft de ritten wel goed verkend, dus ze is er klaar voor", zegt vaste analist Vera Koedooder over de kansen van Vollering.