Max Verstappen op tweede startpositie na slimme Ferrari-truc

Verstappen op het kleurrijke Circuit Paul Ricard © Orange Pictures
Max Verstappen heeft op het Circuit Paul Ricard de tweede tijd gereden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk.
De Limburger bleek niet opgewassen tegen het teamspel van Ferrari, dat Carlos Sainz opofferde om kopman Charles Leclerc middels een slipstream een ultrasnelle slotronde te laten rijden.

Hulp

In de kwalificatie waren de verschillen tussen Red Bull en Ferrari lang minimaal; zo noteerde Leclerc in het begin van de slotfase een rondetijd die 0,008 seconde sneller was dan die van Verstappen. Maar in de allesbepalende ronde reed Leclerc, mede met hulp van Sainz, een ronde die ruim drie tienden van een seconde sneller was dan die van de Red Bull-coureur.

Teamgenoten

Voorafgaand aan de sessie was al duidelijk dat Ferrari-coureur Carlos Sainz zondag achteraan de startgrid zal staan: hij liep een straf op vanwege het vervangen van een reeks motoronderdelen. De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, start op de derde plek.

WK-leiding

Vorig jaar won Verstappen de Grand Prix van Frankrijk. Lukt hem dat zondag opnieuw, dan is de WK-leider zeker van het feit dat hij ook als lijstaanvoerder de zomerstop in duikt. Vóór die zomerstop trekt het F1-circus nog naar Hongarije, na de zomeronderbreking staan voor Verstappen direct twee thuisraces op het programma, op Spa-Francorchamps en Zandvoort.

Race

De Grand Prix van Frankrijk begint zondag om 15:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.
Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de GP van Frankrijk in L1's autosportprogramma Pitlane: