Roda JC ondanks goed begin onderuit tegen Go Ahead Eagles

Roda JC-verdediger Guus Joppen knikt deze bal over het doel van Go Ahead Eagles. © Orange Pictures
In een oefenduel heeft Roda JC Kerkrade zaterdagmiddag met 2-0 klop gekregen van Go Ahead Eagles, afgelopen seizoen de nummer dertien in de Eredivisie.
Het was voor Roda, dat in de afgelopen jaargang vijfde werd in de Keuken Kampioen Divisie, de voorlaatste krachtmeting voor de start van het nieuw seizoen.

Energie

Roda legde vanaf de aftrap veel energie in het duel en kwam met name in de openingsfase ook tot scoringskansen, maar in de eindfase stond het vizier niet op scherp of bleek Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange een sta-in-de-weg. De thuisploeg werd naarmate de eerste helft vorderde sterker en zette op slag van rust ook de 1-0 op het bord in de lege Adelaarshorst: Philippe Rommens vuurde vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Geen aansluitingstreffer

De Kerkraadse defensie liet zich na rust nog eens foppen toen Isac Lidberg het meest alert van iedereen was en de 2-0 voorbij Rody de Boer schoot. Roda bleef zoeken naar een treffer en Dylan Vente leek die op zijn schoen te hebben, ware het niet dat De Lange knap pareerde. Een échte inhaalrace bleek er niet in te zitten voor de formatie van Jurgen Streppel: het bleef bij 2-0 voor de ploeg uit Deventer.

Seizoenstart nabij

Over een week staat voor Roda JC de laatste test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het programma, op bezoek bij competitiegenoot De Graafschap. Een week later, op vrijdag 5 augustus, openen de geel-zwarten hun Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.