MVV rekent in Luik af met Ntelo en co: 0-2

MVV-aanvaller Dailon Livramento. © Orange Pictures
MVV Maastricht heeft zaterdagmiddag een geslaagde test afgelegd op bezoek bij de beloften van Standard de Liège.
In Luik werd met 0-2 gewonnen van de ploeg waar onder meer de ex-MVV'ers Mitchy Ntelo, Fostave Mabani en Lucas Kalala deel van uitmaken.

Livramento en Kostons

MVV moest in België zonder het geblesseerde viertal Matteo Waem, Orhan Dzepar, Ermin Cavcic en Hugo Deenen de klus zien te klaren. Dat lukte aardig, want na een Luikse buitenspeltreffer scoorde MVV aan de overkant wel een reglementair doelpunt, via Dailon Livramento. Ondanks een overwicht voor Standard wist Koen Kostons na een uur voetbal namens MVV er ook 0-2 van te maken.

Ntelo mist

MVV-goalie Thijs Lambrix moest alles uit de kast halen om een aansluitingstreffer te verijdelen en slaagde daar uitstekend in. Zo frustreerde hij meermaals Ntelo, vorig seizoen op huurbasis bij MVV nog goed voor tien treffers, en mikte diezelfde Ntelo in de loop van de tweede helft ook nog een strafschop op de paal. MVV hield 'de nul' en stapte zo met een 0-2 overwinning op zak de bus richting Maastricht in.

Genk en Luik

Over twee weken begint voor MVV het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een uitduel tegen Jong AZ. Daarvóór oefenen de Sterrendragers nog tegen het beloftenteam van KRC Genk (woensdag) en tegen Club Luik (zaterdag). Die laatste wedstrijd zal rechtstreeks te zien zijn bij L1 via een livestream.