Verstappen geeft signaal af met snel slot in vrije training

Max Verstappen liet zich tijdens de derde vrije training van zijn snelste kant zien. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk de beide Ferrari's zijn hielen laten zien op het Circuit Paul Ricard.
De Red Bull-kopman klokte in het slot van de training, waarin de coureurs hun kwalificatie-setup simuleren, de snelste tijd van de sessie: 1.32,272.

Sneller dan de Ferrari's

Daarmee was Verstappen duidelijk de sterkste, want nummer twee Carlos Sainz (Ferrari) gaf 0,354 seconde toe. Charles Leclerc, de grootste concurrent van Verstappen in de strijd om de wereldtitel, volgde op 0,637 seconde op de derde plaats. Vrijdag hadden de beide Ferrari-coureurs Verstappen nog het nakijken gegeven, maar zaterdag werd duidelijk dat het bij Red Bull met de snelheid wel snor lijkt te zitten.

Wereld Kampioenschap

In het WK is Verstappen met 208 punten lijstaanvoerder, vóór Leclerc (170 punten) en Red Bull-stalgenoot Sergio Perez (151 punten). De Mexicaan reed in de vrije training de vijfde tijd, ruim een seconde achter Verstappen.

Race

Zaterdagmiddag staat om 16:00 uur de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk op het programma. De race start zondag om 15:00 uur. De wedstrijd is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.
Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de GP van Frankrijk in L1's autosportprogramma Pitlane: