Japans debuut Bryan Linssen tegen PSG blijkt van korte duur

Bryan Linssen. © Orange Pictures
Bryan Linssen heeft in Japan zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe club Urawa Red Diamonds gemaakt, maar daar is ook alles mee gezegd.
In het vriendschappelijk duel tegen het sterrenensemble van Paris Saint Germain (3-0 verlies) viel Linssen direct na rust in, maar moest hij zich acht minuten later alweer laten vervangen.

Spierkwetsuur

De spits uit Neeritter werd geveld door een spierblessure en liet zich in het Saitamastadion aflossen door Kota Kudo. Zijn eerste optreden in het tenue van zijn nieuwe club, die hem deze zomer overnam van Feyenoord, mondde zodoende uit in een teleurstelling. Later zal blijken hoe ernstig de kwetsuur is.

Mbappé, Neymar en Messi

Op het moment dat Linssen uitviel, leidde Paris Saint Germain al met 2-0, door treffers van Pablo Sarabia en vedette Kylian Mbappé. Pal na het afhaken van Linssen brachten de Parijzenaars ook nog de supersterren Neymar en Lionel Messi binnen de lijnen. Het was de relatief onbekende Arnaud Kalimuendo die er namens de Fransen nog 3-0 van maakte.

Nummer acht

Linssen (31) is in Japan begonnen aan zijn eerste buitenlands avontuur in zijn voetbalcarrière. Na 14 seizoenen en 123 treffers in eigen land bij achtereenvolgens Fortuna Sittard, MVV Maastricht, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen, Vitesse en Feyenoord, verkaste hij deze zomer naar Urawa Red Diamonds. Die club is regerend bekerhouder en de huidige nummer acht op de ranglijst in de J-League, het hoogste niveau.