Oud-international Vanity Lewerissa genezen: 'Kankervrij'

Vanity Lewerissa in actie voor Standard Luik. © Orange Pictures
Voormalig Oranjeleewin Vanity Lewerissa is volledig genezen van haar borstkanker.
"Vandaag te horen gekregen dat alles weg is. Het is weg! Kankervrij!", schrijft de Maastrichtse voetbalster op Instagram.

Borstkanker

In februari van dit jaar werd borstkanker bij de achttienvoudig international geconstateerd. De hele voetbalwereld leefde destijds met haar mee. Onder meer Lieke Martens en haar oud-club Ajax steunden haar.
Vijf maanden later is de Maastrichtse volledig kankervrij. "Ik heb gestreden, met twee gestrekte benen vooruit en overwonnen", schrijft ze op social media.

Europees kampioen

De 31-jarige Lewerissa begon haar professionele carrière bij VVV-Venlo. Daarna speelde ze bij Standard Luik, PSV en Ajax. Afgelopen zomer keerde ze terug in België. De Maastrichtse werd in 2017 Europees kampioen met de Oranjeleeuwinnen. Naast haar voetbalcarrière bij Standard Luik, is ze sinds afgelopen zomer actief in haar geboortestad waar ze het niveau van het damesvoetbal omhoog wil brengen.
L1 is bezig met een documentaire over de afgelopen periode die de voormalig Oranjeleeuwin heeft doorgemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!