Gelijkspel en nederlaag voor Fortuna in oefendubbel

Tijani Noslin scoorde namens Fortuna Sittard tweemaal tegen Shaktar Donetsk. © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft in een dubbel oefenduel met Shaktar Donetsk gelijk gepeeld en verloren.
Op vrijdagmiddag werd het 2-0 voor de Oekraïners, later op de avond stond er na 90 minuten 3-3 op het scorebord.

Trainingskamp

Beide wedstrijden werden gespeeld tijdens een trainingskamp dat de Sittardenaren hebben belegd in Zeeland. Tijdens de eerste ontmoeting stuurde trainer Sjors Ultee een ploeg het veld in bestaande uit spelers die normaalgesproken niet in de basis staan. Op deze manier kregen zij toch wedstrijdritme. Bovendien was er in deze ploeg ook plek voor nieuwkomer Guth. Omdat Krawczyk aan Sittardse zijde een strafschop mistte, bleef de echte spanning uit.

Amusement

Later op de avond kwam Fortuna met de min of meer bekende namen aan de aftrap. In dat duel verspeelde het elftal van Ultee een 2-0 voorsprong, na snelle goals van Noslin en Seuntjens.
Nog voor de rust trokken Sikan en Stepanenko de stand weer gelijk. En zo was het scoreverloop specatulair en de amusentswaarde hoog.

Veerkracht

Halverwege de tweede helft kwam Shakhtar dankzij een treffer van Ocheretko op voorsprong. Maar de Sittardenaren toonden veerkracht. Noslin zorgde met zijn tweede treffer van de avond voor de gelijkmaker, waardoor Fortuna een nederlaag bespaard bleef.