Roger Reijners volgt zowel Oranje, als de Red Flames op EK

Roger Reijners is komend seizoen trainer van Fortuna Sittard Vrouwen © L1
Roger Reijners zit de komende duels van het EK voetbal voor vrouwen op het puntje van zijn stoel. Van zowel het Nederlands elftal als ook de Belgische nationale ploeg kent hij de speelsters goed.
Volgens Reijners is het niveau van het vrouwenvoetbal in Europa de laatste jaren flink gestegen. "Je ziet dat een hoop landen progressie hebben gemaakt. Daarmee zijn er nu ook meerdere kanshebbers op de titel."

Fortuna-vrouwen

De Red Flames spelen vrijdag hun kwartfinale op het EK voetbal tegen Zweden. In de Belgische ploeg zitten drie speelsters die komend seizoen in het team van Fortuna Sittard-trainer Reijners spelen: Tessa Wullaert, Féli Petra Delacauw en keepster Diede Lemey.

Bondscoach

Reijners, die zelf tussen 2010 en 2015 bondscoach was van de Nederlandse vrouwen, weet als geen ander dat het spelen van zo'n groot toernooi een enorme bijdrage levert aan hun persoonlijke ontwikkeling. Bang dat één van zijn aanwinsten geblesseerd in Sittard verschijnt, heeft de trainer niet: "Een blessure kun je altijd oplopen, dat weegt niet op tegen de ervaring waarmee die speelsters naar Sittard komen."

Eredivisie

De vrouwen van Fortuna Sittard beginnen op 1 augustus met de voorbereiding op het eerste seizoen in de eredivisie. Het is aannemelijk dat de internationals die in Engeland actief zijn, dan nog enkele dagen vrijaf krijgen. Afhankelijk van hoe ver ze in het toernooi komen, zal er voor iedere speelster worden bepaald wanneer ze aansluit bij de groep. Fortuna Sittard Vrouwen speelt in het weekend van 16 september het openingsduel tegen Ajax.