Hempel en Kippers tekenen contract bij Lions

Lions, het handbalteam uit Sittard-Geleen. © PublciteitVisie
Philipp Hempel en Morris Kippers zijn toegevoegd aan de selectie van handbalclub Lions. Beide spelers hebben een contract voor komend seizoen ondertekend bij de BENE-League-kampioen uit Sittard-Geleen.
Eerder trok de club van trainer Christoph Jauernik al Jasper Ritzen en Jelte Hiemstra aan. Daarmee lijkt de Sittardse club de selectie voor komend seizoen op alle plekken op sterkte te hebben.

Ervaren opbouwer

De 26-jarige Duitse aanwinst Philipp Hempel is geboren in de voormalige Oost-Duitse stad Gera. Als zevenjarige zette hij de eerste stappen in het handbal bij Gera, gevolgd door HS Ronneburg. Daarna verkaste Hempel naar HSV Eisenach waar hij vanaf de B-jeugd alle teams doorliep tot in de hoofdmacht. Met Eisenach speelde hij in de eerste en tweede Bundesliga. Vanaf het seizoen 2016-2017 speelde hij voor vier ploegen in de derde Bundesliga: VfL Potsdam, Bad Blankenburg, Northeim en Baunatal.

Jeugdinternational

Als vervanger voor de gestopte rechterhoekspeler Serge Heijnen heeft Lions de 19-jarige Morris Kippers vastgelegd. Kippers is de zoon van Oranje-assistent en Jong Oranje-coach Edwin Kippers. De 19-jarige handballer begon al op jonge leeftijd bij Olympia waar hij alle jeugdploegen doorliep. In de eredivisie debuteerde hij bij E&O Emmen. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar de opleidingsploeg van Bevo Hc. Kippers was kort geleden met Jong Oranje nog actief bij de EHF Championship in het Bulgaarse Varna. Daar behaalde hij met zijn leeftijdsgenoten een bronzen plak.