Doelpuntloos debuut voor Antwerp-coach Mark van Bommel

Mark van Bommel coacht tijdens het Conference League-duel in de Antwerpse Bosuil tegen FC Drita. © Orange Pictures
Mark van Bommel heeft in zijn eerste officieel duel als hoofdtrainer van Royal Antwerp FC genoegen moeten nemen met een teleurstellend gelijkspel.
FC Drita, de nummer twee van Kosovo in het afgelopen voetbalseizoen, trok een muur op die voor Antwerp niet te slechten bleek: het duel in de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League eindigde zodoende zoals het begon, namelijk in 0-0.

Counterende Kosovaren

Antwerp, met onder meer Oranje-international Vincent Janssen en de ervaren Belgen Toby Alderweireld en Radja Nainggolan in de basis, had heel veel balbezit tegen de counterende Kosovaren. De ploeg van de in Meerssen woonachtige Van Bommel drong de tegenstander ver terug en kwam ook tot scoringskansen.

96 minuten

Drita boog, maar barstte niet onder de druk. De ploeg maakte het vorig seizoen de uiteindelijke Conference League-finalist Feyenoord in diens eerste Europese confrontatie zeer lastig, en frustreerde donderdag op de Antwerpse Bosuil ook de equipe van Van Bommel. Ook een slotoffensief met veel voorzetten vanaf de zijkant, tot in de zesde minuut van de blessuretijd, leidde niet tot een treffer.

Return

Voor Van Bommel en de zijnen is nog geen man overboord, want volgende week reist Antwerp naar Kosovo af voor de return. Mocht The Great Old als winnaar uit dat tweeluik komen, dan scheiden nog twee kwalificatierondes het team van het hoofdtoernooi van de Conference League.