Weer toptransfer Fortuna: Rodrigo Guth tekent in Sittard

Rodrigo Guth op het trainingsveld. © Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft met het aantrekken van Rodrigo Guth een serieuze slag geslagen op de transfermarkt.
De mandekker, vorig jaar nog op huurbasis bij NEC, wordt weggekaapt bij Atalanta Bergamo. Fortuna betaalt een 'aanzienlijke transfersom' voor de verdediger, die donderdag al in Fortuna-outfit op het veld stond tijdens het trainingskamp in Zeeland.

Miljoen

De club doet geen uitlatingen over het bedrag, maar naar verluidt legt Fortuna minimaal één miljoen euro op tafel voor de Braziliaanse-Duitse speler. Eerder verbaasde het ambitieuze Fortuna al vriend en vijand door de Turkse ster Burak Yilmaz naar Sittard te halen.

'Gaan we veel plezier aan beleven'

Net als Yilmaz zet ook Guth zijn krabbel onder een langdurige verbintenis: de 21-jarige verdediger tekent voor liefst vijf seizoenen. "Ons vertrouwen in hem blijkt wel uit het vijfjarige contract, we gaan veel plezier aan hem beleven", verzekert Fortuna's technisch directeur Sjoerd Ars. "We zien hem als een moderne, complete verdediger, die samen met Siovas een fantastisch duo gaat vormen."

Indruk

Guth speelde nooit in de hoofdmacht van de Italiaanse subtopper Atalanta. Wel maakte hij indruk in de 20 duels die hij afgelopen seizoen bij N.E.C. speelde. Verder speelde hij nog een seizoen bij Defino Pescara in de Serie B.

Meer versterkingen

Over dik twee weken opent Fortuna het Eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Voordat de Amsterdammers op bezoek komen, heeft Fortuna de selectie waarschijnlijk op nog een aantal posities versterkt.
Voetbal International meldt dat ook de komst van Iñigo Córdoba zo goed als afgerond is. De Spaanse aanvaller wordt transfervrij overgenomen van Athletic Bilbao, dat hem afgelopen seizoen op huurbasis bij Go Ahead Eagles stalde. Het weekblad weet dat Fortuna daarnaast aast op de Amerikaanse Feyenoord-middenvelder Cole Bassett.