VVV-Venlo geeft in slotminuten overwinning weg

VVV-Venlo verliest, ondanks een doelpunt van Nick Venema, van Jong AZ: 2-3. © VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft in een oefenduel verloren van de beloften van AZ. De Venlonaren gaven in de laatste vijf minuten een 2-1 voorsprong weg en moesten nog twee tegentreffers incasseren: 2-3.
Het duel met de Alkmaarders was de voorlaatste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp van VVV in Horst.

Spitsenduo

In het basisteam van de Venlonaren had trainer Rick Kruys een basisplek voor de aanvallers Nick Venema en Sven Braken. En dat zorgde ook voor succes. Want nadat Fedde de Jong de gasten al na vijf minuten op voorsprong bracht, trokken de erkende doelpuntenmakers nog voor de pauze de zaak recht. Braken tikte eerst zelf van dichtbij binnen en bediende later Venema, waardoor VVV met een voorsprong de rust in ging.

Wissels

In de tweede helft werd er volop gewisseld en kregen onder meer ex-AZ'ers Sem Dirks en Richard Sedlácek speeltijd, net als Özcan Yasar die afgelopen weekend een contract tekende. Voor de stand leek dat lange tijd niets uit te maken, totdat de gasten diep in de tweede helft nog twee keer toesloegen: Addai (87') en Allouch (90') zorgden namens de talenten uit Noord-Holland voor de goals.

Competitie

VVV en Jong AZ ontmoeten elkaar komend seizoen uiteraard ook in de competitie. De eerste keer is dat eind oktober in Venlo. Vrijdagmiddag oefent de ploeg van Rick Kruys tegen Vitesse. De aftrap op de velden van RKSV Wittenhorst staat gepland op 15.00 uur.