Oefenwedstrijd MVV afgelast vanwege hitte

De Geusselt © Orange Pictures
De oefenwedstrijd die MVV dinsdag zou spelen tegen Patro Eisden is afgelast.
De Maastrichtse club heeft het duel geschrapt vanwege de verwachte extreme weersomstandigheden. Dinsdag wordt het volgens Meteo Limburg maar liefst 38 tot lokaal 40 graden.

Ochtend

In eerste instantie stond het duel tegen de ploeg die uitkomt op het derde niveau in België om 19:00 uur op het programma. MVV besloot afgelopen vrijdag al het duel te verplaatsen naar 10:00 uur. MVV vond het met het oog op de gezondheid van de betrokkenen niet verantwoord om het duel in de vooravond te laten doorgaan. Nu wordt het duel alsnog helemaal afgelast. "In stadion de Geusselt versterkt het kunstgrasveld en de rubberen korrels de temperatuur nog eens met 5 tot 10 graden. Voetballen in de vroege ochtend is dan ook even geen optie", schrijft MVV in een persbericht.

Trainingen

MVV heeft ook de trainingen van maandag en dinsdag vervroegd. De trainingen beginnen een uurtje eerder, namelijk om 9:00 uur, en zullen daardoor rond 10:30 uur worden afgerond. De eerstvolgende oefenwedstrijd van de Sterrendragers is op zaterdag 23 juli. Dan speelt MVV tegen de beloften van Standard Luik.