Robin Frijns maakt indruk in regenachtig New York

Robin Frijns in New York © Orange Pictures
Robin Frijns is zaterdagavond als derde geëindigd in de E-prix van New York. De Maastrichtenaar van Envision Racing deed mee om de overwinning, maar zag de race worden gestaakt door een rode vlag.
Daardoor won Nick Cassidy, teamgenoot van Frijns, de race.

Regendruppels

De Limburger vertrok vanaf P7 in New York en wist vanaf de start direct twee plaatsen te klimmen naar de vijfde plaats. Frijns reed daarna lange tijd op de vijfde plek. In het laatste kwartier begon hij aan een opmars. Frijns haalde twee concurrenten in en kwam op plaats drie te rijden terwijl de eerste regendruppels op het circuit vielen.

Rechtdoor

Acht minuten voor het einde van de race gingen zowel leider Cassidy als nummer twee Lucas di Grassi rechtdoor bij een bocht. Frijns was de enige van de voorste coureurs die de bocht wel wist te halen en kwam aan de leiding te rijden. Niet veel later toonde de wedstrijdleiding de rode vlag en werd de wedstrijd stilgelegd. De jury besloot vervolgens de wedstrijd niet meer te hervatten en de volgorde van de laatste finishpassage aan te houden voor het resultaat. Daardoor won niet Frijns, maar teamgenoot Cassidy in New York.

Blij

Frijns was desondanks blij met het resultaat en de overwinning van teamgenoot Cassidy. De Maastrichtenaar wist na twee puntloze races in Indonesië en Marokko weer in de punten te rijden. Frijns staat nu vijfde in het WK-klassement met 96 punten. Edoardo Mortara staat bovenaan het klassement met 142 punten. Zondagavond rijden de coureurs opnieuw in New York.