MVV wint nipt van Jong Club Brugge

Club Brugge Onder 23 kwam op bezoek in De Geusselt voor een oefenwedstrijd. © Frank Kerbusch (PubliciteitVisie)
In een bloedhete Geusselt, met een temperatuur op het kunstgras van boven de 30 graden, heeft MVV met 1-0 gewonnen van Club Brugge Onder 23.
In de 82e minuut maakte MVV het enige doelpunt van de wedstrijd. Hugo Deenen was voor de derde keer in de voorbereiding trefzeker voor de ploeg van trainer Maurice Verberne.

Hersenschudding

Na winst tegen de amateurs van Berg'28, VV Scharn en RKSV Heer, en het gelijke spel tegen SV Meerssen, kwam Club Brugge Onder 23 op bezoek in De Geusselt voor de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding.
In de eerste helft waren de beloften van de Belgische landkampioen de bovenliggende partij. Na vier minuten viel bij een kopkans Jano Willems ongelukkig op het hoofd van Ermin Cavcic. De MVV-verdediger moest vervangen worden en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen. Een grote tegenslag voor coach Verberne, omdat Matteo Waem, Orhan Dzepar en Rico en Tim Zeegers ook al geblesseerd zijn. Dankzij goed keeperswerk van doelman Romain Mathhys kon MVV met 0-0 gaan rusten. Goede kansen voor Club Brugge werden niet verzilverd door Mertens en Vermant.

Vlak voor tijd

In de tweede helft was MVV veel beter, maar het duurde lang voordat er een doelpunt viel voor de thuisploeg. Na kansen voor Remans, Kostons, Blummel en Livramento, wist uiteindelijk in de slotfase Hugo Deenen wel het net te vinden. Het was de derde goal in de voorbereiding voor de jonge speler van MVV. Na vijf oefenduels heeft MVV daardoor nog niet verloren.
Dinsdag om 10:00 uur komt Patro Eijsden op bezoek in De Geusselt.