Robbie Servais verruilt MVV voor jeugdopleiding Genk

Robbie Servais. © Orange Pictures
Robbie Servais zet zijn trainerscarrière voort bij de jeugdopleiding van KRC Genk.
De Meerssenaar was de afgelopen drie jaar assistent-trainer bij MVV Maastricht en verantwoordelijk voor het beloftenelftal. Hij zorgde bij de Sterrendragers voor de verbinding tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal.

Youth League

Servais is blij met zijn overstap naar Genk: "Het lijkt een stapje terug ten opzichte van het werk wat ik bij MVV deed, maar binnen de jeugdopleiding van KRC Genk komen teams uit op het hoogste niveau in België." Servais wordt in eerste instantie assistent-coach bij Genk onder 18 jaar, dat gecoacht wordt door oud-international Sébastien Pocognoli. Genk onder 18 werd afgelopen seizoen kampioen en mag komend seizoen uitkomen in de Youth League, de Champions League voor jeugdteams. "Het perspectief dat dit mij biedt is de reden dat ik de keuze heb gemaakt om de overstap te maken naar België."

Diploma

Servais slaagde afgelopen jaar voor de cursus UEFA Pro, de hoogste trainersopleiding. Met dat diploma kan Servais hoofdtrainer worden. Tijdens zijn cursus werd de Meerssenaar gecoacht door Sef Vergoossen, oud-trainer van Genk. De oefenmeester gaf ook een positief advies over Servais aan de Belgische topclub.

Ervaring

Servais heeft de afgelopen jaren al flink wat ervaring opgedaan in het trainersvak. Hij was onder meer assistent-trainer van Bert van Marwijk bij Australië tijdens het WK van 2018. Ook was hij interim-bondscoach van Brunei. In Genk hoopt Servais nieuwe ervaringen te kunnen toevoegen in zijn ontwikkeling als trainer.